Merhaba ben Zeki, 

 Sabahları heyecanla gözümü açıp, işe koşar adımlarla gitmeme sebep olan şeyleri sizlerle paylaşmak isterim. Aslında ben gastronomi tutkunuyum. Lezzetli şeyler yemek, içmek, pişirmek ve daha ne kadar lezzetli olabilir diye düşünmek beni çok heyecanlandırır. Bundan dolayı boş zamanlarımı ve seyahatlerimi gastronomi peşinde tadım yaparak geçiririm. Aynı zamanda da meraklı biriyim. Öğrenmek, araştırmak, en iyisine ve en doğrusuna ulaşmak benim için bir yaşam biçimi.

Kahveye olan ilgim 2007 yılında başladı. İlk French press'imi alıp, yöresel kahveleri deneyimlemeye başladım.

Yıllar içinde bu, farklı demleme yöntemleri ve farklı kahveleri deneyimleme tutkusu şeklinde devam etti. Kahve benim için artık bir hobiye dönüştü.

 Zamanla kahveyi hobiden profosyonel boyuta taşımaya karar verdim. Bunun için Türkiyede alanında en iyi eğitmenlerden eğitimler aldım.

Sca Duyusal Beceriler, Sca Kahve Demleme, Sca Baristalık ve Sca Kahve Kavurma eğitimlerini başarıyla tamamladım. Bunların sonunda, kahve konusunda en zorlu 21 sınavı 3 günde geçerek  Q Arabica Grader (Kahveleri değerlendirebilen lisanslı kahve uzmanı) olmaya hak kazandım. 

 Kahveyle yoğun bir şekilde ilgilenirken Chocolate Academy’de aldığım eğitim bana çikolata dünyasının kapılarını açtı. Artisan çikolatanın, tüketmiş olduğumuz endüstriyel çikolatadan çok farklı ve lezzetli olduğunu fark ettim. Bununla birlikte, üretim konusunda yeteneğimi fark edince çikolata benim için ikinci tutkuya dönüştü. Çikolata üretiminin çok meşakkatli olması ve aynı zamanda bilgi birikimi gerektirmesinden dolayı, bir çok kitap okudum, bir çok masterchef'in eğitimine katıldım. 

 İşte Rumoyu kurma nedenim;  kahve ve çikolatanın en iyi halini sizlerle paylaşmak isteme arzum. Ben yediğimiz ve içtiğimiz güzel şeylerin, günümüzün güzel geçmesine neden olduğuna inananlardanım. Lezzetli bir kahve ve çikolata ile yüzünüzde oluşacak şaşkınlık ve tebessüme ortak olabilmek en büyük mutluluğum. 

Şimdiden Afiyet Olsun.

      Zeki Akbay